Wednesday, 15 February 2012

1001 KISAH DI GUNUNG TAHAN [ bahagian 3 ]

dah banyak bahagian pulak cerita tahan aku nie..
aku cuba ringkaskan seringkasnya..
 entri kali nie about hari kedua, hari ketiga dan hari ke empat ..

hari kedua

trek yang dilalui..tangga semulajadi..hehe

nie kat kubang, nak pergi berlumut,then terus ke bonsai..
start kubang sampai ke puncak, mencanak habis!

kami sudah tiba di bonsai.
salli kelaparan..
masak rusky 3 bungkus, bahagilah berapa org yg dlm gambar  nie + jurufoto..
huhu..memang tak cukup..

on the way ke botak..
best jalan kat sini..
kabus..
dah nak malam..

cantik kan?

kami di kem botak..
sejuk dah masa nie...
sikit ajer lagi nak sampai puncak..
lebih kurang jam 8.30 - 9.00 malam, kami sampai di puncak.
alhamdulillah.

jum memasak!

subhanallah..
mentari di puncak tahan..
awal pagi nie.

alhamdulillah..

mereka best!

kamilah penyamun + MBP..
selepas nie, kami akan berpisah..
aku meneruskan perjuangan ke KUALA TAHAN..

hari ketiga


menuju jalan yang tak pasti..
mahu terus shoot ke pangkin..

hari nie, hari yang panas

trek pun, trek yang tak best...

haha..
aku tak ingat ape yang berlaku..
tp rasenyer si fahmi suruh aku pegang kejap payung die..
haha..pandai jurufoto nie..

subhanallah..
view sgt cantik..

macam luar negara kan? realitinya ini trek tahan.

bangkai kapal terbang yang terhempas di sini suatu masa
dahulu..

panas..


on the way ke tangga 15

di tangga 15.
sampai pangkin, 8 mlm..

hari ke empat

pagi di kem pangkin bawah..

pokok sarsi boleh didapati disini..
sedap giler air nya..
huhu..

kami di kem teku..
sebentar lagi akan ku rentas 8 sungai utk sampai ke kem puteh..

sungai yang dalam..
huhu..

dan sungai2 terus diredah.
kami sampai di kem puteh jam 8 mlm..

perjalanan sudah separuh, lagi dua hari utk dilalui.
nantikan gambar hari kelima dan ke enam di bahagian empat..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...