Saturday, 7 January 2012

SEMANGATKU

SPIRIT OF LIFE

Kenapa aku bagi nama blog aku macam nie?

Kerana setipa perkara yang berlaku dalam hidup aku, sentiasa membakar semangat aku untuk terus maju dalam kehidupan.

 “Yakinlah ALLAH sentiasa ada dalam setiap perbuatanmu, nescaya terpeliharalah kamu. 
Buang yang keruh ambil yang jernih. Setiap orang tidak lepas dari masalah, tapi sentiasalah jadikan masalah tu sebagai satu cabaran. Tak fun lah hidup kalau tak ada masalah kan? 
Jangan asyik menangis tentang kesalahan korang yang dah lepas. Yang dah lepas tu, lepaslah. 
Let bygone be bygone. Korang takkan boleh putar masa. Huhu. (tengah banyak semangat nie . kui3)

p/s: ya Allah, berikanlah hambaMu ini petunjuk dan hidayah. Aminn.

Thursday, 5 January 2012

Pengenalan Tentang Diri Ini




Assalamualaikum w.b.t semua pembaca!
Sebelum anda semua menjelajahi dengan ‘excited’ nya blog saya ini, saya perkenalkan diri saya dahulu .
#Maaf ayat terlalu skema. Haha.# .
PROFILE TUAN PUNYA BLOG
Name : ALIA FARHANA BINTI MOHD ADNAN
Hometown : BANDAR JENGKA , PAHANG
Career : STUDENT OF ELECTRONIC (INDUSTY) ENGINEERING, UNIVERSITI TEKNIKAL MALAYSIA MELAKA
Others : ANDA SEMUA AKAN TAHU NANTI~~
P/S : Aku mencuba untuk menjadikan blog aku nie santai. But what the hell aku terlalu skema nie??
#penggunaan bahasa pasar @ bahasa Malaysia baku korang prefer? Leave a comment @ just shout, ^^ #

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...